Descargar Les Milicies Catalanes al Front d Arago (1936-1937) en PDF de Emili Olcina

Descargar Les Milicies Catalanes al Front d Arago (1936-1937) en PDF de Emili Olcina año 2006

Ficha completa del libro

 

 • Nombre del libro: Les Milicies Catalanes al Front d Arago (1936-1937)
 • Autor del libroEmili Olcina
 • Fecha de publicación: 13/3/2006
 • EditorialLAERTES
 • IdiomaCatalán
 • Género o ColecciónHistoria
 • ISBN: 9788475845708
 • Valoración del libro: 4.1 de un máximo de 5
 • Votos: 127
 • Autor(a) de la reseña: Jorge Campos
 • Fecha: 20/7/2018
 • Valorado con una puntuación de 4.75 de un máximo de 5
 • Páginas del PDF: 490
 • Incluye un resumen PDF de 53 páginas
 • Encuadernación: Tapa Blanda
 • Descripción o resumen: Davant la sublevació militar del 17-19 de juliol de 1936, unes tropes gairebé improvisades de civils armats lliuren la batalla de Barcelona i es despleguen en el front d'Aragó. La base del llibre són trenta-vuit entrevistes, dutes a terme per Judit Camps, a ex milicians (de totes les vuit columnes que cobreixen el front d'Aragó i de totes les sis adscripcions polítiques presents a les milícies) reconvertides en monòlegs autobiogràfics. De l'abundant informació en deriva, entre altres coses, l'aclariment de diverses incògnites: com és possible la formació d'un exèrcit de civils literalment d'un dia per l'altre, d'on surten les armes per lliurar a Barcelona la primera batalla, la posició precisa de les columnes al front d'Aragó. A l'assaig introductori, a càrrec d'Emili Olcina, les trenta vuit veus dels testimonis es combinen en la veu única d'un narrador col·lectiu. En resulta una visió suprapartidista, allunyada de les interpretacions historiogràfiques a l'ús, amb l'èmfasi posat, aquí, en una determinada dialèctica entre l'Estat i la societat civil i en la cohesió antifeixista de revolucionaris i no revolucionaris a través del que aquí es denomina un frontpopulisme de carrer.
 • Otros formatos de descarga disponibles: EPUB - DOC - TXT - WORD - PDF - TXTz - RTF - CSV. Compresión disponible GZ - ZIP - RAR - DEB
 • Servidores habilitados: MEGA - WeTransfer - BitShare - 4Shared - Torrent - Google Drive - Ivoox - FreakShare - Mediafire - Dropbox
Votar:

Otros libros del año 2006

Otros libros de la editorial LAERTES