Descargar Fons la Revista Blanca: Federica Montseny i la Dona Nova (1923 - 1931) en PDF de Susanna Tavera

Descargar Fons la Revista Blanca: Federica Montseny i la Dona Nova (1923 - 1931) en PDF de Susanna Tavera año 2007

Ficha completa del libro

 

 • Nombre del libro: Fons la Revista Blanca: Federica Montseny i la Dona Nova (1923 - 1931)
 • Autor del libroSusanna Tavera
 • Fecha de publicación: 8/1/2007
 • EditorialAFERS
 • IdiomaCatalán
 • Género o ColecciónHistoria
 • ISBN: 9788495916808
 • Valoración del libro: 4.08 de un máximo de 5
 • Votos: 85
 • Autor(a) de la reseña: María Graciela Santamaria
 • Fecha: 6/6/2018
 • Valorado con una puntuación de 4.2 de un máximo de 5
 • Páginas del PDF: 167
 • Incluye un resumen PDF de 17 páginas
 • Encuadernación: Tapa Blanda
 • Descripción o resumen: Federica Montseny (Madrid, 1905-Tolosa del Llenguadoc, 1994) fou la primera dona que ocupà una cartera ministerial a lEstat espanyol. Va dedicar la seva vida íntegrament a la militància anarquista, en què també destacaren els seus pares, Soledad Gustavo i Federico Urales. Sinicià en el publicisme militant el 1923 i al llarg de la seva vida publicà a La Revista Blanca, El Luchador, Solidaridad Obrera i altres capçaleres anarquistes. També va escriure nombroses novel·les que edità la seva família, especialment a «La Novela Ideal» i «La Novela Libre», dues prolífiques col·leccions de relats curts. Durant la Segona República es palesaren les seves posicions enfront del règim republicà, en defensa de linsurreccionalisme anarquista i contra Peiró o Pestaña, els anarcosindicalistes que havien encapçalat el Manifest dels Trenta. Lestiu del 1936 sincorporà al Comitè Peninsular de la FAI i el novembre ocupà la cartera de Sanitat i Assistència Social al govern de Largo Caballero, que abandonà després dels Fets de Maig del 1937. Marxà a lexili amb la seva família el gener del 1939 i, després de diferents estades per territori francès, sestablí a Tolosa del Llenguadoc. Fins a la fi de la seva vida fou una dirigent i propagandista indiscutible de la CNT-MLE de França. Tornà a Barcelona després de la mort del general Franco, però mai no shi instal·là definitivament.
 • Otros formatos de descarga disponibles: PDF - DOC - LRF - TXT - WORD - PPTX - EPUB. Compresión disponible CAB - EML - RAR - Z - ZIP
 • Servidores habilitados: ADrive - Google Drive - Mediafire - Torrent - MEGA - FileHosting - Dropbox - Uploaded - Send U It - JumpShare
Votar:

Otros libros de la editorial AFERS

Otros libros del año 2007

Otros libros en el idioma Catalán

Otros libros del género o colección Historia