Descargar Carlinades: El "Far West" a la Catalana en PDF de Jaume Grau

Descargar Carlinades: El

Ficha completa del libro

 

 • Nombre del libro: Carlinades: El "Far West" a la Catalana
 • Autor del libroJaume Grau
 • Fecha de publicación: 5/12/2007
 • EditorialCOSSETANIA
 • IdiomaCatalán
 • Género o ColecciónHistoria
 • ISBN: 9788497912655
 • Valoración del libro: 4.12 de un máximo de 5
 • Votos: 138
 • Autor(a) de la reseña: Simón Baez
 • Fecha: 9/8/2018
 • Valorado con una puntuación de 4.71 de un máximo de 5
 • Páginas del PDF: 128
 • Incluye un resumen PDF de 13 páginas
 • Encuadernación: Tapa Dura
 • Descripción o resumen: Els carlins van aglutinar en el seu moment sectors diversos de la societat catalana empesos, uns, pel descontent amb les noves formes de poder polític i, els altres, per la desesperació de veure’s en la misèria o en la ruïna a causa del progrés. I és en aquest context que les tres guerres civils que van protagonitzar els carlins durant el segle XIX constitueixen un fet de primera magnitud per entendre la història del nostre país. Els carlins i les guerres que van provocar constitueixen un fet molt complex i divers que va molt més enllà d’un simple conflicte dinàstic. El moviment carlí a Catalunya tampoc no s’explica únicament com un simple moviment de forces reaccionàries que s’oposaven als corrents liberals, a l’estil d’altres moviments legitimistes de l’Europa del segle XIX. Els carlins són això i també, a Catalunya, un moviment popular i social que sorgeix com a oposició a un corrent imparable de canvi protagonitzat pel progrés tecnològic, el sorgiment del capitalisme industrial, l’arraconament dels vells models de producció, el capgirament de les velles estructures de poder. I al costat de tot això, hi ha un fenomen que no es pot ignorar: la catalanitat del moviment. Els carlins també representen la reacció davant d’un govern central que es veu com a estrany, d’uns impostos abusius que no es volen satisfer, d’un sistema de quintes que arruïna les famílies. Jaume Grau. Fill de Barcelona, però amb els ascendents al Pla d’Urgell, es va llicenciar en ciències biològiques per acabar treballant de guionista a la televisió. Totes aquestes contradiccions inicials, però, no l’han impedit de col·laborar el mitjans tan diversos com La Vanguardia, Ràdio Barcelona, Catalunya Ràdio, Televisió de Catalunya o la revista Sàpiens. En l’actualitat està al capdavant d’una productora de televisió i ha dirigit els documentals de divulgació cient&iacu
 • Otros formatos de descarga disponibles: DOC - WORD - TIFF - TXTz - TXT - PDF - EPUB. Compresión disponible TZO - GZ - ZIP - RAR - RZ
 • Servidores habilitados: Dropbox - Mediafire - Torrent - BitShare - Google Drive - Hotfile - FreakShare - Copiapop - MEGA
Votar:

Otros libros del género o colección Historia

Otros libros en el idioma Catalán

Otros libros del año 2007