Descargar Arqueologia i Politica en PDF de Francisco Garcia Alonso

Descargar Arqueologia i Politica en PDF de Francisco Garcia Alonso año 2012

Ficha completa del libro

 

 • Nombre del libro: Arqueologia i Politica
 • Autor del libroFrancisco Garcia Alonso
 • Fecha de publicación: 13/10/2012
 • EditorialUNIV DE BARCELONA
 • IdiomaCatalán
 • Género o ColecciónHistoria
 • ISBN: 9788447536283
 • Valoración del libro: 4.19 de un máximo de 5
 • Votos: 119
 • Autor(a) de la reseña: María Santos
 • Fecha: 16/8/2018
 • Valorado con una puntuación de 4.75 de un máximo de 5
 • Páginas del PDF: 408
 • Incluye un resumen PDF de 46 páginas
 • Encuadernación: Tapa Blanda
 • Descripción o resumen: Bandejar la memòria de Martín Almagro Basch, fer com si la seva etapa a Barcelona no hagués existit. Aquesta va ser la posició que arqueòlegs catalans com Lluís Pericot, Miquel Tarradell, Joan Maluquer de Motes, Antoni Arribas i Eduard Ripoll, entre d’altres, van adoptar quan Almagro, que havia estat el mestre de bona part d’ells, es traslladà a Madrid el 1962..Format a Madrid i afecte al règim, Almagro fou nomenat director del Museu Arqueològic Provincial de Barcelona en substitució de Pere Bosch Gimpera, que s’havia exiliat. Amb habilitats polítiques i una innegable capacitat de treball, aconseguí un poder quasi absolut sobre la recerca i la difusió de l’arqueologia a Catalunya i esdevingué una figura molt influent de la recerca europea..Aquesta obra de Francisco Gracia analitza el compromís ideològic d’Almagro, la reorganització i la gestió del museu fins al 1962, l’aposta per les intervencions a Empúries amb l’ajut de l’exèrcit, les lluites amb la Comissaria General d’Excavacions Arqueològiques, l’existència d’una nova Escola de Barcelona i la xarxa de relacions personals i acadèmiques que Almagro establí des del seu lloc de poder i que, a la fi, van esdevenir febles i falses
 • Otros formatos de descarga disponibles: PRC - AZW - WORD - DOC - PDF - EPUB - TXT. Compresión disponible RAR - IMG - LZO - TAR.GZ - ZIP
 • Servidores habilitados: Amazon Drive - Ivoox - Uploaded - Google Drive - MEGA - Mediafire - Openload - Dropbox - WeTransfer - Torrent
Votar:

Otros libros del autor Francisco Garcia Alonso

Otros libros en el idioma Catalán

Otros libros de la editorial UNIV DE BARCELONA

Otros libros del año 2012