Descargar Per França i Anglaterra en PDF de Joan Safont Plumed

Descargar Per França i Anglaterra en PDF de Joan Safont Plumed año 2012

Ficha completa del libro

 

 • Nombre del libro: Per França i Anglaterra
 • Autor del libroJoan Safont Plumed
 • Fecha de publicación: 25/11/2012
 • EditorialA CONTRA VENT EDITORS
 • IdiomaCatalán
 • Género o ColecciónHistoria
 • ISBN: 9788415720010
 • Valoración del libro: 4.63 de un máximo de 5
 • Votos: 114
 • Autor(a) de la reseña: Juanita Domenech
 • Fecha: 31/7/2018
 • Valorado con una puntuación de 4.97 de un máximo de 5
 • Páginas del PDF: 100
 • Incluye un resumen PDF de 11 páginas
 • Encuadernación: Tapa Blanda
 • Descripción o resumen: L'any 1914, la Primera Guerra Mundial -també coneguda com la Gran Guerra-va ser l'esdeveniment que va fer entrar el món al segle XX. A la Catalunya que veia néixer la Mancomunitat, enclavada dins una Espanya neutral, el gran conflicte europeu es va viure amb passió, entusiasme i amb una divisió total entre germanòfils i aliadòfils. Aquest grup majoritari, format per professionals liberals i la petita burgesia, va abanderar-se per França i Anglaterra amb la voluntat de situar el país al bell mig dels ideals nacionals, liberals i democràtics que estaven en joc als camps de batalla i poder participar de la nova Europa que s'hauria de construir amb la victòria aliada. Amb aquest entusiasme aliadòfil, un grup de periodistes, dibuixants, polítics i intel·lectuals, molts d'ells membres de la Penya Gran de l'Ateneu -educats en la cultura francesa-, va decidir fundar la revista Iberia, que del 1915 al 1919 va esdevenir la publicació capdavantera dels defensors de l'entesa franco-britànica. Claudi Ametlla, Romà Jori, Antoni Rovira i Virgili, Màrius Aguilar, Prudenci Bertrana, Eugeni Xammar, Alexandre Plana, Josep Maria Junoy, Feliu Elias "Apa", Pere Ynglada i Amadeu Hurtado, els principals homes ó'Iberia, van conformar aquesta elit proaliada i anys a venir tindrien un paper fonamental en la vida política, social, cultural i periodística de la Catalunya dels anys republicans i, en molts casos, acabarien retrobant-se a l'exili francès després de la derrota del 1939.
 • Otros formatos de descarga disponibles: TXT - EPUB - TCR - DOCX - PDF - OEB - DOC - WORD - XPS. Compresión disponible TBZ - RAR - ACE - ZIP - TAR.GZ
 • Servidores habilitados: Mediafire - Depositfiles - Torrent - MEGA - Dropbox - ADrive - Google Drive
Votar:

Otros libros de la editorial A CONTRA VENT EDITORS

Otros libros del año 2012

Otros libros del género o colección Historia

Otros libros en el idioma Catalán