Descargar Rafael Patxot i Jubert en PDF de Josep Massot I Muntaner

Descargar Rafael Patxot i Jubert en PDF de Josep Massot I Muntaner año 2014

Ficha completa del libro

 

 • Nombre del libro: Rafael Patxot i Jubert
 • Autor del libroJosep Massot I Muntaner
 • Fecha de publicación: 4/12/2014
 • EditorialL ABADIA DE MONTSERRAT
 • IdiomaCatalán
 • Género o ColecciónHistoria
 • ISBN: 9788498836943
 • Valoración del libro: 4.38 de un máximo de 5
 • Votos: 95
 • Autor(a) de la reseña: Carola Real
 • Fecha: 1/8/2018
 • Valorado con una puntuación de 4.24 de un máximo de 5
 • Páginas del PDF: 87
 • Incluye un resumen PDF de 7 páginas
 • Encuadernación: Tapa Dura
 • Descripción o resumen: Rafael Patxot i Jubert, nascut a Sant Feliu de Guíxols el 1872, va morir ara fa cinquanta anys a Ginebra. Personatge singular, astrònom, meteoròleg, interessat per la música i per la literatura, tingué un gran relleu en la Catalunya del primer terç del segle XX i hi destacà especialment pels generosos mecenatges que va realitzar a través de la Fundació Concepció Rabell i Cibils i de la Institució Patxot. Fervent catalanista, va protegir l’Institut d’Estudis Catalans durant la Dictadura de Primo de Rivera i en bona part en permeté la supervivència. En començar la guerra civil, perseguit per la FAI, hagué de fugir, sota la protecció de la Generalitat, primer a França i després a Suïssa. El 1939, però, fou sotmès a un expedient de responsabilitats polítiques per les noves autoritats i no volgué tornar a un país sotmès a un règim dictatorial i anticatalà. Continuà, però, protegint, a la mesura de les seves forces, la cultura catalana, tant a l’exili com a l’interior. Aquest llibre en traça una extensa semblança i en ressegueix els múltiples mecenatges, a partir d’una extensa bibliografia i d’una gran quantitat de documentació inèdita.
 • Otros formatos de descarga disponibles: TIFF - TCR - EPUB - DOC - PDF - WORD - TXT. Compresión disponible JAR - ZIP - RAR
 • Servidores habilitados: Dropbox - MEGA - Mediafire - Torrent - Google Drive
Votar:

Otros libros del autor Josep Massot I Muntaner

Otros libros del año 2014

Otros libros en el idioma Catalán

Otros libros del género o colección Historia