Descargar Catàleg de Gegants Centenaris de Catalunya en PDF de Varios Autores

Descargar Catàleg de Gegants Centenaris de Catalunya en PDF de Varios Autores año 2017

Ficha completa del libro

 

 • Nombre del libro: Catàleg de Gegants Centenaris de Catalunya
 • Autor del libroVarios Autores
 • Fecha de publicación: 5/3/2017
 • EditorialGENERALITAT DE CATALUNYA
 • IdiomaCatalán
 • Género o ColecciónHistoria
 • ISBN: 9788439393832
 • Valoración del libro: 3.9 de un máximo de 5
 • Votos: 126
 • Autor(a) de la reseña: María Luisa Hernando
 • Fecha: 9/7/2018
 • Valorado con una puntuación de 4.58 de un máximo de 5
 • Páginas del PDF: 304
 • Incluye un resumen PDF de 24 páginas
 • Encuadernación: Tapa Dura
 • Descripción o resumen: Els gegants són protagonistes indispensables de les festes catalanes i han experimentat una expansió considerable des del darrer terç del segle xx, generant un destacat moviment associatiu al seu entorn. Centenars d'associacions tenen cura de les figures i mantenen una activitat constant durant tot l'any, que va molt més enllà dels dies de festa de la població a la qual pertanyen. Catalunya és molt rica en gegants, molts municipis, però també molts barris, entitats i escoles tenen les seves figures, fins a arribar a la xifra actual que ronda un cens de quatre mil. No es tracta, però, d'un fenomen exclusivament modern, sinó que és present a les nostres festes, almenys des del segle xv. Una tradició que ha sabut perviure fins avui, salvar moments difícils, renovar-se a si mateixa, i arribar al moment actual amb total vigència. Un patrimoni intangible que es basa en elements materials com són les figures dels gegants. És la combinació dels dos patrimonis, la perfecta convivència del patrimoni material, que són els gegants, amb el patrimoni immaterial, que és la tradició mateixa, els seus balls, les seves músiques, la tècnica de construir-los i la de ballar-los, així com tot el món que els envolta. El llibre que teniu a les mans és el recull dels nostres gegants centenaris, els més patrimonials, les figures més antigues que han tingut la sort de sobreviure, molt sovint per la devoció de la gent i per la consciència patrimonial de la seva població. La recerca que ha generat aquesta publicació és fruit del treball d'un equip que ha hagut de destriar allò que era documentat del que la imaginació de la mateixa gent havia anat confegint, la popularment mescla perfecta entre la història, el rumor i la llegenda.
 • Otros formatos de descarga disponibles: TXT - EPUB - DOC - LRF - WORD - PDF. Compresión disponible TZO - CAB - ZIP - RAR - TZ
 • Servidores habilitados: Dropbox - Torrent - Mediafire - MEGA - Google Drive - Openload
Votar:

Otros libros en el idioma Catalán

Otros libros de la editorial GENERALITAT DE CATALUNYA

Otros libros del autor Varios Autores

Otros libros del género o colección Historia

Otros libros del año 2017