Descargar Viure com a Bons Veïns en PDF de Patrici Pojada

Descargar Viure com a Bons Veïns en PDF de Patrici Pojada año 2017

Ficha completa del libro

 

 • Nombre del libro: Viure com a Bons Veïns
 • Autor del libroPatrici Pojada
 • Fecha de publicación: 15/4/2017
 • EditorialAFERS
 • IdiomaCatalán
 • Género o ColecciónHistoria
 • ISBN: 9788416260362
 • Valoración del libro: 4.68 de un máximo de 5
 • Votos: 135
 • Autor(a) de la reseña: Allison Saenz
 • Fecha: 20/7/2018
 • Valorado con una puntuación de 4.61 de un máximo de 5
 • Páginas del PDF: 296
 • Incluye un resumen PDF de 32 páginas
 • Encuadernación: Tapa Blanda
 • Descripción o resumen: Foren els Pirineus una barrera entre realitats diferents o un lloc de contactes, trobades i intercanvis entre poblacions que compartien moltes similituds? Aquest assaig reflexiona sobre les no­cions d’identitat i solidaritat als Pirineus en una època en què els lligams entre les poblacions frontereres eren forts. El punt de partida n’és la llengua, tot posant èmfasi en les relacions occita­nocatalanes. Certament, ser fronterer significava exposar-se als perills de la guerra. Les poblacions, però, cercaven la convivència. La pau era la condició necessària per a viure i practicar les activitats econòmiques pirinenques, com ara la ramaderia o el comerç. Així s’han d’entendre els tractats de lligues i patzeries que unien valls de sobirans diferents i que en feien terres gairebé neutrals. Així doncs, a més de la conflictivitat local, de les violències entre valls i d’una forta identitat «interna», existia una vertadera solidaritat entre fronterers. Tanmateix, entre poblacions culturalment i lingüísticament molt properes, fenòmens exteriors van fer néixer identitats diferents en benefici dels dos grans Estats en construcció que les inclogué. Com a conseqüència, la frontera esdevingué cada vegada més present no sols com a realitat física sinó també mental i simbòlica. Patrici Pojada va ser professor titular de la Unive...
 • Otros formatos de descarga disponibles: PNG - TXT - WORD - RB - PDF - EPUB - HTML - DOC - TIFF. Compresión disponible ARC - LHA - TAR.BZ - RAR - ZIP
 • Servidores habilitados: Google Drive - Torrent - MEGA - Dropbox - Mediafire
Votar:

Otros libros de la editorial AFERS

Otros libros en el idioma Catalán

Otros libros del género o colección Historia

Otros libros del año 2017