Descargar La Defensa de les Constitucions de Catalunya en PDF de Josep Capdeferro I Pla

Descargar La Defensa de les Constitucions de Catalunya en PDF de Josep Capdeferro I Pla año 2017

Ficha completa del libro

 

 • Nombre del libro: La Defensa de les Constitucions de Catalunya
 • Autor del libroJosep Capdeferro I Pla
 • Fecha de publicación: 19/5/2017
 • EditorialRAFAEL DALMAU
 • IdiomaCatalán
 • Género o ColecciónHistoria
 • ISBN: 9788423208265
 • Valoración del libro: 4.19 de un máximo de 5
 • Votos: 136
 • Autor(a) de la reseña: Bernabé Castellano
 • Fecha: 4/6/2018
 • Valorado con una puntuación de 3.99 de un máximo de 5
 • Páginas del PDF: 176
 • Incluye un resumen PDF de 18 páginas
 • Encuadernación: Tapa Blanda
 • Descripción o resumen: El Tribunal de Contrafaccions, una mena de Tribunal Constitucional, únic a l’Europa del seu temps, va funcionar, amb radical bilateralitat entre el rei i la terra, entre octubre de 1702 i juny de 1713, i va tractar almenys dinou casos. Una de les seves sentències va inhabilitar un governador que havia sancionat el presumpte furtador d’uns melons sense cap judici previ; dues altres van fer alliberar persones detingudes indegudament més enllà del temps que les lleis permetien; una darrera, l’any 1713, va treure dos homes comuns d’una galera on els havia condemnat a remar un jutge militar, incompetent sobre els civils. Altres casos van tenir màxima transcendència política i van suposar autèntics conflictes de sobirania amb la monarquia, que va rebre un missatge clar: a Catalunya no podia governar de forma autoritària, sinó que havia de subjectar-se a les lleis pactades en Corts al llarg de segles. El Tribunal de Contrafaccions va constituir el cim de la cultura pactista de Catalunya, la culminació de l’estructura política i jurídica que els catalans van defensar aferrissadament durant la Guerra de Successió i que el Decret de Nova Planta de Felip V va triturar l’any 1716
 • Otros formatos de descarga disponibles: WORD - PDF - HTM - DjVu - DOC - EPUB - TXT - PDB - RTF. Compresión disponible ZIP - RAR - TAR.BZ2 - CBC - CPIO
 • Servidores habilitados: Dropbox - MEGA - Google Drive - JumpShare - Mediafire - Torrent - FreakShare - FileServe - Openload
Votar:

Otros libros del año 2017

Otros libros de la editorial RAFAEL DALMAU

Otros libros en el idioma Catalán

Otros libros del género o colección Historia