Descargar 1939, els Núvols Confiscats en PDF de Josep Batllo I Ortiz

Descargar 1939, els Núvols Confiscats en PDF de Josep Batllo I Ortiz año 2017

Ficha completa del libro

 

 • Nombre del libro: 1939, els Núvols Confiscats
 • Autor del libroJosep Batllo I Ortiz
 • Fecha de publicación: 1/9/2017
 • EditorialINST. D ESTUDIS CATALANS
 • IdiomaCatalán
 • Género o ColecciónHistoria
 • ISBN: 9788499653907
 • Valoración del libro: 4.27 de un máximo de 5
 • Votos: 139
 • Autor(a) de la reseña: Ariadna Contreras
 • Fecha: 16/8/2018
 • Valorado con una puntuación de 4.76 de un máximo de 5
 • Páginas del PDF: 146
 • Incluye un resumen PDF de 16 páginas
 • Encuadernación: Tapa Blanda
 • Descripción o resumen: Els darrers dies de gener de l’any 1939, amb l’entrada de les tropes franquistes a Catalunya, fou clausurat el Servei Meteorològic de Catalunya, que dirigia Eduard Fontserè, i foren confiscats els més de cinc mil cinc-cents clixés de la nefologia catalana, propietat de la Fundació Concepció Rabell i Cibils, creada per Rafael Patxot. Guiat per Josep Batlló, de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el lector s’endinsarà en els primers anys del Servei Meteorològic de Catalunya, en la creació de la Secció de Nefologia Catalana i en la intensa col·laboració entre Eduard Fontserè i Rafael Patxot. El nucli d’aquesta publicació el constitueix un llarg manuscrit d’Eduard Fontserè, transcrit per Montserrat Busto, del Servei Meteorològic de Catalunya, que descriu amb tots els detalls, i havent-ho viscut en primera persona, com es produí el tancament de l’entitat i l’espoliació de les imatges. Finalment, com a annex, s’inclouen els documents de totes les gestions que feu Rafael Patxot en què reclamava la restitució de tot el material. El llibre és una aportació més al coneixement i al manteniment de la memòria històrica a Catalunya.
 • Otros formatos de descarga disponibles: PDF - DjVu - WORD - TXT - EPUB - DOC. Compresión disponible Z - ZIP - RAR
 • Servidores habilitados: Google Drive - Hostr - Mediafire - DivShare - Torrent - MEGA - JustBeamit - Dropbox
Votar:

Otros libros en el idioma Catalán

Otros libros del año 2017

Otros libros de la editorial INST. D ESTUDIS CATALANS

Otros libros del género o colección Historia